Llegeix el núm. 12 del nostre Butlletí APUNTSL'any 1885, el director general de correus alemany, Heinrich von Stephan (1831-1897), va inventar la targeta postal per a fer breus comunicacions ràpides i econòmiques.

Durant la guerra franco-prusiana (1870-1871) es van utilitzar com a mètode de comunicació entre les unitats militars. El 1874, en motiu del I Congrés Internacional d'Oficines Postals a Berna, von Stephan va crear la Unió Postal Universal i es va establir la primera normativa internacional.

L'aparició de postals amb imatges, iniciada a finals del segle XIX, s'ha de vincular amb la història de la fotografia i l'impuls de la fotografia comercial.

Les primeres postals martorellenques. Martorell és un municipi privilegiat en el món de les postals si ho comparem amb altres llocs. Una de les raons per la qual hi ha tantes vistes de la població és que va ser un lloc d'estiueig durant les primeres dècades del segle XX. Els estiujants feien servir les targetes postals per comunicar-se amb la seva família, per quedar amb un amic ... Era una forma ràpida d'enviar una nota telegràfica. Martorell tenia també un interès turístic o cultural per excursionistes i viatgers que es deturaven a veure el Pont del Diable, i era un lloc de pas.