Llegeix el núm. 12 del nostre Butlletí APUNTSLa meva relació amb Santa Margarida va començar a L’Esquerda, a Roda de Ter. Allà vaig treballar unes quantes campanyes al costat de l’Esther Travé, que em va parlar del jaciment martorellenc.

L’any 2007 vaig fer la solVlicitud per formar part de la campanya d’aquell estiu, vaig tenir la sort de ser acceptat i així va començar la meva col·laboració amb l’equip encapçalat per la Rosario Navarro, la Montse Farreny i l’Alfred Mauri.

Aquella primera campanya vaig quedar enquadrat al QIII, amb l’Esther Travé al capdavant i formant equip amb dues estudiants poloneses, dos valencians i dues catalanes. Va ser una campanya assolellada, no hi havia ni una ombra en tot el dia i alguns dies havia de sortir a tota “metxa” per anar a treballar, però l’experiència va ser boníssima, vaig aprendre força coses sobre Polònia, com que es pot combinar les magdalenes amb confitura i nocilla; que hi ha una versió de “L’Estaca” en polonès o que vol dir “kurwa” en aquesta llengua.

Va ser una gran experiència que vaig tenir la sort de repetir durant uns quants anys, fins que, per raons professionals, es va fer molt complicat seguir colVlaborant amb l’equip del jaciment.

Un “efecte colateral” de la meva estada a Santa Margarida va ser l’aprenentatge en noves tecnologies aplicades a l’arqueologia que vaig fer al costat de l’Alfred Mauri.Vam recórrer uns quants castells i torres dels voltants de Martorell carregats amb l’estació total i la càmera de fotos, aixecant plantes i alçats a una velocitat que semblava impossible en aquells dies. Aquests coneixements després he pogut aplicar-los en altres jaciments, ajudant a difondre els avantatges evidents de les noves tecnologies en un món que, generalment, és molt reticent als canvis.

D’aquells anys a Santa Margarida conservo molts bons records, vaig fer molts bons amics i vaig passar grans estones amb diverses tongades de “margaritos”. De tots ells he de fer menció especial a l’Alfred, l’Esther i en Pablo, amb els quals encara mantinc el contacte.