Llegeix el núm. 17 (octubre 2020) del nostre Butlletí APUNTSCE M2020 09 20 001El 18 de setembre hem donat per finalitzada la tercera campanya d'excavacions arqueològiques al monestir de Sant Genís de Rocafort, que vam iniciar el passat dia 7, i que finalment hem pogut dur a terme tot i les especials circumstàncies derivades de la pandèmia de la Covid-19.

En el vídeo d'avui us presentem un resum dels treballs i les troballes més destacades, que ara seran objecte d'estudi al laboratori, cada una segons les seva especificitat.

Des del CEM ja estem treballant en noves presentacions per donar-vos a conèixer com progressa la recerca que es realitza des de la nostra entitat.

Enguany la campanya d'excavacions de Sant Genís de Rocafort es durà a terme entre el 7 i el 18 de setembre; després d'haver-se posposat la data inicialment marcada, del 4 de maig, per les circumstàncies actuals.
 
La intervenció arqueològica a Sant Genís de Rocafort esta Coordinada pel Centre d'Estudis Martorellencs i amb la participació de les empreses del sector Sistemes de Gestió de Patrimoni SCCL i QarK Arqueología S.L., amb el suport continuat de l'ajuntament de Martorell i la Generalitat
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Durant la campanya d'excavació de Sant Genís de Rocafort del 2020 es va excavar l'àrea del claustre i el lateral sud exterior de l'església, on es van trobar restes d'enterraments associats al període medieval, el que va permetre aprofundir en el coneixement de la necròpoli associada al monestir i d'algunes de les seves dependències.

Aquest divendres hem donat per finalitzada la campanya d'excavacions arqueològiques de 2020 a Santa Margarida. Tal i com ja vam anunciar, us presentem un vídeo amb les conclusions de la campanya, l'enllaç a un recorregut virtual pel jaciment, i un joc mitjançant el qual responem també a un dels blocs de preguntes que hem rebut a través del qüestionari que vam activar fa uns dies. 

Us oferim el vídeo en versió original i també subtitulada en castellà, per si en voleu fer difusió més enllà de casa nostra.

Ens retrobarem a partir del 7 de setembre amb la campanya d'excavacions a Sant Genís de Rocafort.

Bon estiu

Altres webs del CEM

banner SM Baner JAmat Baner Farmacia Baner cami Montserrat