Llegeix el núm. 18 (desembre 2020) del nostre Butlletí APUNTS

Slider

2021

La complexitat de la situació sanitària ens fa plantejar-nos el 2021 com un any si no com ha estat el 2020, sí des d’una perspectiva de transició que no permetrà encara una presencialitat plena i, per tant, limitarà el format de les activitats que programem.

L’experiència de 2020 ens permet però planificar el desenvolupament de les campanyes d’excavació a Sant Genís i a Santa Margarida, que preveiem respectivament dins els mesos d’abril i juliol. Amb tot, el seu format serà similar al d’enguany, de manera que els treballs a Sant Genís seran executats per l’equip de recerca del CEM i professionals de l’arqueologia, mentre que els de Santa Margarida sí que incorporaran un nombre reduït d’estudiants d’Arqueologia en pràctiques de la Universitat de Barcelona, d’acord amb el conveni que el CEM té establert amb aquesta institució.

En paral·lel seguirem treballant en propostes que es puguin desenvolupar de forma presencial o telemàtica, segons les circumstàncies, ja siguin les jornades de portes obertes a les excavacions arqueològiques, itineraris geològics, exposicions, activitats formatives, etc.

També per aquest 2021 preveiem la presentació d’algunes noves publicacions que en part també s’han vist afectades en la seva preparació. Una monografia i un quadern sobre el Pont del Diable, i el volum sobre el Martorell del segle XVII constitueixen els tres principals treballs que es troben en procés d’elaboració ja força avançat.

BON ANY 2021Abr08

975 anys del monestir de Sant Genís de Rocafort

El 8 d'abril d'aquest 2017 es complien 975 anys de la fundació del monestir de Sant Genís de Rocafort de Martorell a mans dels senyors de Castellvell de Rosanes. Amb motiu d'aquest aniversari des del CEM em poregramat un seguit d'activitats que s'han inciat amb l'exposició que es pot veure a la Biblioteca de Martorell fins el 14 de maig.

La mostra es va inaugurar el dia 8 d'abril i es va complementar amb un taller participatiu d’escriptura medieval a càrrec d'Octavi Aluja. Petits i grans van poder practicar i iniciar-se en l'art de la cal·ligrafia, cadascú amb el seu càlam (ploma de canya) i tinter amb tinta d'origen vegetal. 

Altres actes programats per a les properes setmanes:

Conferència
Sant Genís de Rocafort i Santa Margarida: història, arqueologia i futur
26 d'abril a les 19:00 h
A càrrec d’Alfred Mauri, Pablo del Fresno i Josep Socorregut, arqueòlegs.  

Conferència
El monaquisme medieval a Catalunya
11 de maig a les 19:00 h
A càrrec de Josep Hernando, historiador. 

Visita guiada
al monestir de Sant Genis de Rocafort
14 de maig, a les 10:00 h 
Punt de trobada: plaça del Portal d'Anoia

Altres webs del CEM

banner SM Baner JAmat Baner Farmacia Baner cami Montserrat