Llegeix el núm. 19 (maig 2021) del nostre Butlletí APUNTS

L'objectiu de les jornades és la promoció i visualització de tots aquells treballs relacionats amb l'arqueologia. Es vol fer arribar a un gran públic, tot el coneixement disponible d'aquesta disciplina, juntament amb el descobriment, o redescobriment del patrimoni territorial i de la història.
Des del CEM ens hi sumem oferint-vos la possibilitat de visitar virtualment els dos jaciments arqueològics en els quals actualment estem treballant i també l'exemple de l'aplicació de tècniques de digitalització i documentació 3D d'objectes i elements arqueològics.
APUNTS NÚM. 19 | maig 2021

EDITORIAL

ES POT FER: La recerca històrica més enllà del relat

PAS A PAS: El paisatge com a document històric

VULNERABLES

A CASA NOSTRA: Sant Genís de Rocafort

IN MEMORIAM

previous arrow
next arrow
Slider
  • 1


Abr26

Campanya d'excavacions SGR2021: Segona setmana de treball de camp

Al llarg de la segona setmana de treball de camp, un cop finalitzada l'excavació mecànica dels estrats de runa que cobrien les tres dependències monàstiques identificades al sector sud del monestir, s'ha dut a terme l'excavació manual de nivells d'ús i de construcció, així com l'estudi dels diferents murs posats al descobert.

Progressivament es va evidenciant l'antiguitat de l'ocupació de l'indret i mostrant la grandària original del conjunt edificat, tal i com ho mostren els encaixos i forats de pal tallats a la roca, corresponents a les estructures de la terrassa inferior, sobre les quals s'estenien les construccions de la que ara estem estudiant.

Aquest segon vídeo us permetrà conèixer com s'han desenvolupat els treballs i els resultats assolits fins ara, a l'espera de la tercera setmana d'excavació.

 

Altres webs del CEM

banner SM Baner JAmat Baner Farmacia Baner cami Montserrat