Llegeix el núm. 18 (desembre 2020) del nostre Butlletí APUNTS

Slider

2021

La complexitat de la situació sanitària ens fa plantejar-nos el 2021 com un any si no com ha estat el 2020, sí des d’una perspectiva de transició que no permetrà encara una presencialitat plena i, per tant, limitarà el format de les activitats que programem.

L’experiència de 2020 ens permet però planificar el desenvolupament de les campanyes d’excavació a Sant Genís i a Santa Margarida, que preveiem respectivament dins els mesos d’abril i juliol. Amb tot, el seu format serà similar al d’enguany, de manera que els treballs a Sant Genís seran executats per l’equip de recerca del CEM i professionals de l’arqueologia, mentre que els de Santa Margarida sí que incorporaran un nombre reduït d’estudiants d’Arqueologia en pràctiques de la Universitat de Barcelona, d’acord amb el conveni que el CEM té establert amb aquesta institució.

En paral·lel seguirem treballant en propostes que es puguin desenvolupar de forma presencial o telemàtica, segons les circumstàncies, ja siguin les jornades de portes obertes a les excavacions arqueològiques, itineraris geològics, exposicions, activitats formatives, etc.

També per aquest 2021 preveiem la presentació d’algunes noves publicacions que en part també s’han vist afectades en la seva preparació. Una monografia i un quadern sobre el Pont del Diable, i el volum sobre el Martorell del segle XVII constitueixen els tres principals treballs que es troben en procés d’elaboració ja força avançat.

BON ANY 2021Mar14

Projecte de recerca SM2014-2017

Noticia 1 num8El passat mes de gener l’equip de recerca que desenvolupa el projecte d’investigació a Santa Margarida va fer lliurament a la Generalitat de Catalunya de la memòria científica amb els resultats del projecte desenvolupat entre 201 4 i 201 7, juntament amb la justificació dels ajuts econòmic rebuts de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Martorell.

L’equip d’investigadors ha definit ja les actuacions pel programa quadriennal de recerca 201 8 – 2021 , a l’espera que s’obri la nova convocatòria. Aquest nou projecte amplia el focus d’atenció al territori de l’antic priorat i al monestir de Sant Genís de Rocafort, a més de la continuació de l’excavació a Santa Mar-garida.

En els darrers mesos s’han rebut els resultats de les primeres datacions de radiocarboni del jaciment de Santa Margarida, realitzades a partir de diverssos materials antropològics. Les data-cions obtingudes confirmen l’antiguitat del jaciment i les cronologies identifi-cades a partir de l’excavació arque-ològica. Aquestes dades són claus per a la consolidació dels resultats, la seva comparació amb altres jaciments i l’aportació a la recerca en altres equips.

 

Altres webs del CEM

banner SM Baner JAmat Baner Farmacia Baner cami Montserrat