Llegeix el núm. 13 del nostre Butlletí APUNTS

QUAN MARTORELL NO HI ERA. Itinerari geològic III
Transgressió marina, terres i vins 28 de setembre de 2019

(Sortida a les 9:30 h des del Parc d'Europa (de les Famílies)
No cal inscripció prèvia

CENTRE D'INTERPRETACIÓ DEL PATRIMONI HISTÒRIC (LA CASERNA)
DEL 15 DE SETEMBRE AL 10 DE NOVEMBRE DE 2019
Ossos. Un viatge a l'època medieval de la mà de l'antropologia física

Del 15/09/2019 al 10/11/2019

previous arrow
next arrow
Slider


Mar14

Projecte de recerca SM2014-2017

Noticia 1 num8El passat mes de gener l’equip de recerca que desenvolupa el projecte d’investigació a Santa Margarida va fer lliurament a la Generalitat de Catalunya de la memòria científica amb els resultats del projecte desenvolupat entre 201 4 i 201 7, juntament amb la justificació dels ajuts econòmic rebuts de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Martorell.

L’equip d’investigadors ha definit ja les actuacions pel programa quadriennal de recerca 201 8 – 2021 , a l’espera que s’obri la nova convocatòria. Aquest nou projecte amplia el focus d’atenció al territori de l’antic priorat i al monestir de Sant Genís de Rocafort, a més de la continuació de l’excavació a Santa Mar-garida.

En els darrers mesos s’han rebut els resultats de les primeres datacions de radiocarboni del jaciment de Santa Margarida, realitzades a partir de diverssos materials antropològics. Les data-cions obtingudes confirmen l’antiguitat del jaciment i les cronologies identifi-cades a partir de l’excavació arque-ològica. Aquestes dades són claus per a la consolidació dels resultats, la seva comparació amb altres jaciments i l’aportació a la recerca en altres equips.