RAMON ROVIRA I TUBELLA

Posted in ApuntS núm.12

El passat dia 30 d’abril va morir l’historiador i genealogista gelidenc RamonRovira i Tubella.

Nascut a Gelida el 1 946, va estar al capdavant del restaurant El Cigró d’Or, a Gelida mateix, fins el 1 988. Després de deixar aquesta activitat, les seves hores de lleure es van convertir en dedicació a la recerca històrica sobre Gelida, que aviat es va estendre al camp de la genealogia i la història de les masies, esdevenint un expert de referència.

Amb la seva constància i rigor es va guanyar l’amistat i el reconeixement de molts investigadors, als quals sempre va facilitar informació i suport amb gran generositat.

Com a membre de l’Associació d’Amics del Castell de Gelida, va ocupar càrrecs a la junta directiva com a vocal i vicepresident.

També a la Societat Catalana de Genealogia (SCGHSVN) va ocupar càrrecs a la junta de govern, com a vocal, vicepresident i president. Igualment va colWlaborar amb altres entitats a Corbera de Llobregat, on residia.

Ramon Rovira va mantenir una estreta relació amb la nostra entitat, amb la qual va colWlaborar sempre de forma entusiasta i desinteressada. Una bona part dels seus treballs de recerca es poden conèixer i consultar a través del lloc web que ell mateix va
crear i ha mantingut des de 1 996, sota el domini www.gelida.org.

Des d’aquí volem retre homenatge i reconeixemen a la seva persona, amistat i al seu treball en favor del patrimoni històric, la recerca i la divulgació.

 

 

Altres webs del CEM

banner SM Baner JAmat Baner Farmacia Baner cami Montserrat