Jun23

Campanyes d'excavació arqueològica a Sant Genís de Rocafort i Santa Margarida

Des del dilluns 25 de juny i fins el divendres 27 de juliol es desenvoluparan en aquests dos jaciments les campanyes d'excavació arqueològica que impulsa el Centre d'Estudis Martorellencs, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i amb el suport de l'ajuntament de Martorell i la Generalitat de Catalunya.

Enguany s'inicia un nou projecte, de quatre anys de duració, que amplia la recerca a Santa Margarida al conjunt del territori de l'antic Priorat de Sant Genís de Rocafort i incorpora a la recerca arqueològica les restes del monestir de Sant Genís.

Setmanalment us farem arribar un butlletí electrònic amb informació sobre el desenvolupament dels treballs, que podreu conèixer de forma directa visitant-nos en les Jornades de Portes Obertes que hem programat.

 


Del 25 de juny al 6 de juliol
Monestir de Sant Genís de Rocafort


 

Tot i ser conegut popularment com a Castell de Rocafort, les restes que coronen el turo corresponen a les d'un monestir fundat l'any 1042.

Al llarg de dues setmanes l'equip de recerca del projecte hi estarà treballant per aprofundir en l'estudi de les restes conservades, ampliant així el nostre coneixement sobre el propi monestir i el monaquisme medieval.

El dia 1 de juliol celebrarem la Jornada de Portes Obertes, que permetran visitar l'excavació i veure els primers resultats.

 


 Del 9 al 27 de juliol
Jaciment de Santa Margarida


 

Després de les dues setmanes de treball de camp programades a Santa Genís, el 9 de juliol encetarem la campanya al jaciment de Santa Margarida.

Aquí es donarà continuïtat a l'excavació en el punt en el qual es va deixar l'any 2017. L'estudi del sector situat davant la façana de l'església centrarà la major part del treball, si bé es prosseguiran també al costat nord.

Per altra banda, seguirem treballant en la preparació de l'excavació en nous sectors, especialment el que molt versemblantment ocupava la necròpolis altmedieval.

El dia 25 de juliol celebrarem la Jornada de Portes Obertes, on donarem a conèixer els resultats dels treballs d'enguany i presentarem el Projecte de recerca arqueològica integral al Priorat de Rocafort: jaciments de Sant Genís i Santa Margarida (Martorell). 2018 - 2021.

Altres webs del CEM

banner SM Baner JAmat Baner Farmacia Baner cami Montserrat