El CEM té la seva seu social a l’antiga farmàcia Bujons de Martorell. Aquesta farmàcia, fundada el 1842, va estar en funcionament fins el 1957, data en la qual va ser tancada sense que s’alterés posteriorment res del seu estat.

Els darrers propietaris, Josep Anton Bujons i Maria Vivó, van voler que el CEM es fes càrrec de la conservació d’aquest patrimoni. Des del 1989 la nostra entitat hi té la seva seu social. L’espai de l’antiga botiga i rebotiga van ser restaurats el 1990 tenint especial cura per recuperar la seva imatge original. Aquests treballs es van portar a terme amb la col·laboració de l’Escola Taller de l’Ajuntament de Martorell.

Posteriorment el CEM es va fer càrrec de la restauració i de la rehabilitació de les diverses estances de la planta baixa, on hi havia instal·lada la secretaria i la biblioteca. L’espai destinat antigament a menjador va ser recuperat i destinat a petites exposicions i a sala d’actes i de reunió.

El mal estat de la coberta va provocar l'ensorrament parcial de l'edifici, el que va comportar el seu tancament l'abril de 2003. Entre 2015 i 2016 l'ajuntament de Martorell ha dut a terme la reconstrucció interior total, tot respectant la façana original de la plaça de la Vila. Avui s'hi pot visitar la recreació de l'antiga farmàcia i la rebotiga, una exposició sobre la família Bujons i la farmàcia i la seu del CEM, des d'on l'entitat impulsa la seva tasca de difusió cultural. 

Podeu accedir a més informació sobre la farmàcia i els seus fons d'arxiu i bibliogràfic consultant el web específic.

Altres webs del CEM

banner SM Baner JAmat Baner Farmacia Baner cami Montserrat