Jul18

Campanya d'excavacions SM2021. Primera setmana de treball de camp

Tristament hem d'obrir aquesta primera crònica de la campanya d'excavacions de 2021 a Santa Margarida fent referència a l'incendi que entre el dimarts i el dimecres passats va destruir bona part del bosc de Martorell i que també va afectar els municipis limítrofs.

A l'espera de poder fer una avaluació directa de les afectacions de l'incendi sobre el patrimoni històric, no sembla que hagin estat importants pel cas de Sant Genís de Rocafort, tret d'una part de la muralla del costat sud, on segurament caldrà una consolidació urgent.

Més greu pot haver estat l'afectació al castell de Rosanes (o del Pairet), atesa la intensitat i persistència de les flames.

Des del CEM oferim la nostra col·laboració per avaluar les afectacions sobre el patrimoni històric i en els estudis per a la definició de les propostes de recuperació que calgui dur a terme, també del patrimoni natural.
Pel que fa a l'excavació, que vam haver d'interrompre durant la tarda de dimarts al desallotjar-la preventivament, ha avançat d'acord amb el previst, després de retirar la protecció que la cobria i procedir a la neteja general per posar a la vista els estrats tal i com els vam deixar al final de la campanya de 2020.

En el vídeo següent us oferim una síntesi del treball que s'ha fet.

 

Us convidem també a visitar la col·lecció d'elements de Santa Margarida i de Sant Genís de Rocafort digitalitzats en 3D.

 Col·lecció d'elements

Altres webs del CEM

banner SM Baner JAmat Baner Farmacia Baner cami Montserrat