Slider


CEM 2020 04 20 001Sala d'exposicions virtual del CEM

El final de la Guerra Civil a Martorell

Dins el mes d'abril es concentren dos aniversaris contraposats, però clarament interelacionats. El 14 d'abril s'escau la commemoració de la proclamació de la II República a Espanya el 1931, que tindrà la seva fi després d'una llarga i cruel Guerra Civil, que va finalitzar l'1 d'abril de 1939.

Avui recuperem una exposició que des del CEM vam produir amb el suport del Memorial Democràtic i la col·laboració de l'Ajuntament de Martorell l'any 2005. La inauguració de l'exposició va anar acompanyada d'un homenatge a les víctimes del bombardeig que va patir Martorell el 23 de gener de 1939, amb la descoberta d'una placa que en recull els noms, situada a la coberta de l'entrada del refugi antiaeri de la plaça de la Vila.

Amb poca fortuna, aquests dies s'ha volgut presentar la situació provocada per la Covid-19 com una guerra. Res més lluny de la realitat. L'exposició que us presentem creiem que deixa ben clara la diferència entre dues realitats radicalment diferents i que en cap cas no es poden comparar.

L'exposició no tracta de la Guerra Civil en el seu conjunt, sinó que, tot contextualitzant els fets, ens situa en els darrers moments de la Guerra a Martorell.

Com sempre, hi podeu accedir clicant sobre la imatge de la capçalera, o en aquest enllaç.

Altres webs del CEM

banner SM Baner JAmat Baner Farmacia Baner cami Montserrat