Centre d'Estudis Martorellencs

Setmana de la Ciència 2024

Ahir, dissabte 16, vam presentar públicament el bessó digital i la proposta de divulgació resultat del projecte “Una mirada virtual al monestir de Sant Genís de Rocafort: proposta de patrimonialització a través de la realitat virtual immersiva”.
 
Esther Travé, com a investigadora que encapçala el projecte de recerca del CEM “L’articulació del paisatge rural altmedieval: Sant Genís de Rocafort i Santa Margarida (Martorell)“, va contextualitzar l’aplicació d’eines com el bessó digital en els processos d’’investigació arqueològica i de divulgació.
 
Isidre Ot, responsable de Vitual Past 3D i desenvolupador de la proposta, va exposar la metodologia i el procés de treball per a la generació del bessó digital i per a la creació del model virtual en el qual es van poder submergir els assistents mitjançant les ulleres de realitat virtual, situant-se dins una sala d’exposicions que permet conèixer la història del monestir, veure alguns dels elements arquitectònics recuperats i recórrer l’interior del monestir com si fóssim en un espai real. Tot plegat complementat amb narracions que ajuden a identificar els diferents espais del monestir.
 
Podeu veure i navegar pel bessó digitals des de https://cemartorellencs.nira.app/
Properament serà possible per a tothom descarregar l’aplicació de realitat virtual immersiva i poder-la utilitzar en ulleres de realitat virtual.
 
Aquest projecte compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (Programa de subvencions per a projectes culturals que facin servir tecnologia immersiva 2024) i la col·laboració de l’Ajuntament de Martorell